Η Λέρος

Το νησί της Λέρου είναι ένας παράδεισος προικισμένος με θαυμάσια τοπία και πανέμορφες παραλίες. Το νησί μας συνδέεται με Αθήνα και πολλά νησιά των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα με πλοία, ιπτάμενα δελφίνια, καταμαράν και καθημερινές πτήσεις από Αθήνα.

Το νησί έχει έκταση 53 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μήκος των ακτών της είναι πάνω από 71 τετραγωνικά χιλιόμετρα με άριστο οδικό δίκτυο για να την γνωρίσετε με αυτοκίνητο η μοτοποδήλατο.

Η Λέρος είναι επίπεδη, με μικρές καταπράσινες πλαγιές και απέραντες πεδιάδες που φτάνουν στις

παραλίες, χαμηλά βουνά με πεύκα, βελανιδιές και μια πλούσια ποικιλία από λουλούδια. Κάθε φορά ο επισκέπτης θέλει να έρθει πίσω στη Λέρο όλο και περισσότερο επειδή η Λέρος δεν έχει μαζικό τουρισμό και είναι ιδανικός μέρος για να περάσετε ξεκούραστες διακοπές

 

Η Λέρος τα τελευταία χρόνια, έχει εξελιχθεί σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό..

Η τουριστική υποδομή του νησιού ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επισκεπτών. Το όμορφο τοπίο της φύσης της Λέρου συμπληρώνουν γραφικοί όρμοι και κολπίσκοι που σχηματίζουν μικρές εξωτικές παραλίες και

γραφικοί οικισμοί με παραδοσιακά κτίρια και ιστορικά μνημεία. Το Παντέλι είναι το πιο γραφικό σημείο του νησιού. Ένα μοναδικό παραδοσιακό ψαροχώρι με όμορφη παραλία καλά οργανωμένη, ψαροταβέρνες, μπαράκια και καφενεία καθώς και μαρίνα για σκάφη. Οι Παντελιότες ανεπηρέαστοι από τον τουρισμό εξακολουθούν την πατροπαράδοτη ασχολία τους το ψάρεμα με καΐκια και τράτες. Πάνω από το Παντέλι βρίσκεται το επιβλητικό βυζαντινό κάστρο της Παναγιάς και οι Ανεμόμυλοι. Ο Πλάτανος πρωτεύουσα του νησιού με την Αγία Μαρίνα είναι μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια.